Redning var på Surival del II fra søndag 7.april til tirsdag 9.april. Når vi på mandag hadde trasket vel og lenge gjennom skogen, kom vi til slutt frem til campen. Øynene var store når vi så at det var 2 haner som stod der i pappesker, og beskjed om at dette var dagens mat. Problemet var bare at disse 2 hanene var levende, og vi måtte gjøre jobben fra hoggestabben til bålet.
Vi begynte med å legge hanens hode på en hoggestabb, hvor vi brukte den butte enden på øksen til å slå hanen bevisstløs, før vi kakket av hodet med eggen på øksen. Etterpå ble det å dyppe hanen i kokende vann i ca 40 sekunder for å ribbe han for fjær. Dette ble gjentatt til hanen var fri for fjær. Bein, vinger og fjærhalen funker ikke å spise, så de ble offer for øksa.
Når vi stod der med kjøttet igjen, var det noe som manglet. All innmaten var jo fortsatt inne i hanen. Og hvordan skal du få ut det, uten å dele hanen i 2? Ja, du tar nok helt rett! Det ble fingring av rævhølet for å få ut innmaten. Noe som bokstavelig talt var en drittjobb. Når all innmaten var ute, var det tid for grilling og spising. Kjøttet kan ligne på kylling, bare litt seigere.
Her følger en film av hendelsen. Det er litt blod på filmen, men ikke mye. Den ble slaktet humant
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar