torsdag 10. januar 2013

Nyttårsforsetter - Nytt år, nye muligheter


Nå har vi akkurat kommet inn i det nye året, 2013. Dette er tiden for å begynne et bedre liv, tiden for nyttårsforsettene. Alle skal begynne å trene, alle skal slutte å snuse eller røyke. Eller kanskje noen har noen helt andre nyttårsforsetter, vi ville finne ut av hvilke fortsetter folk her på skolen har og om de tror de kommer til og klare dem.


Spørsmål:

1)    Har du noen nyttårsforsetter?

2)    Tror du at du kommer til å klare nyttårsforsettene dine?

3)    Har du klart å holde nyttårsforsettene dine tidligere?


Runar, 22 år, Stipendiat.

1)    Ja, men jeg mener egentlig at nyttårsforsetter er for taper. Fordi greia er den atte du måtte kunne klare å gjøre noe hele året og ikke bare på nyttårsaften, du må ha viljestyrken til å gjøre det hele året. Men jeg har tullet med at jeg ikke skal tape mot noen i noe spill, spesielt Pernille.

2)    Uten tvil.

3)    Nei, eller jo det har jeg, 30 Kg lettere. (Wow, dette syntes vi i redaksjonen er imponerende)


Susann, 20 år, A-klassen.

1)    Ja, jeg vil synge mere.

2)    Ja.

3)    Ja.














Silje, 20 år (gammel kom det som en innvendig fra Theresa), Stippendiat

1)    Ja, jeg skal leve et bedre liv, og jeg skal finne ut av hva jeg skal gjøre med livet mitt.

2)    JA, man kan ikke si nei til noe sånt noe.

3)    Jeg har egentlig aldri hatt noen nyttårsforsetter. (Theresa mener Silje dropper det halvveis i året fordi hun ikke klarer det.)



Elisif, 19 år, Go to gate

1)    Ja, dette året skal bli bedre enn det forje, for det forje var dritt. Jeg vil også bli en strikke mester i år.

2)    Ja.

3)    Ja.













Andrea Nicoline, 19 år, Sjøsprøyt

1)    Ja, jeg skal ikke spise godteri, bli flinkere til å ta med kamera overalt på tur.

2)    JA.

3)    Noen av dem, men ikke alle.

 Charlotte, 22 år, Lærer

1)    De samme som i fjor.

2)    Ja, de er ikke så ambisiøse, de er realistiske.

3)    Ja.














Henrik, 26 år, Lærer.

1)    Ja, i løpet av 2013 så skal jeg ha lært meg riverdans, jeg driver egentlig med riverdans, men målet er å bli god. Jeg vil også fullføre studiet mitt i sløyd grunnfag, fordoble formuen min (formue pr i dag = 0), også har jeg et forsett om at alle andre skal spise sunt, få sydd ferdig den bunaden jeg har hjemme. Også vil jeg ta verdens herredømme(under ledelse av Chris).

2)    Nei, det er mye rundt meg som tyder på at folk ikke klarer og spise sunt. Men jeg har veldig tro på verdens herredømme, men om det er jeg eller noen andre som tar over er jeg litt usikker på.

3)    Ja. Fortsetter jeg tidligere har hatt stor suksess med, det har vært da jeg var med i en dansetropp for herrer, Bærums mannlige trapesforening, hadde et veldig oppsving i millenniumskiftet. Også lagde jeg en bildebok for blindeforeningen som ble veldig godt mottatt. (Når vi spurte om leserne likte bildene svarte Henrik, at dette var opp til hver enkelt leser.)







BTW Runar, jeg har også gått ned 30 kg en gang, men jeg har gått de opp igjen og kanskje litt mer. (Sier Henrik med et smil.)





Skrevet av Gard Olav, A-klassen

Risøy Minifestival


Risøy Minifestival

Festival-linjen skal i år arrangere en minifestival som er åpent for alle. Det blir holdt på Risøy folkehøyskole, fredag 1.februar 2013, fra klokken 18:00 og til  rundt midnatt. Linjen har vært ivrige på artistene, det er både internasjonale og lokale. Hovedarrangementet vil foregå på hovedscenen i festsalen. I tillegg vil det bli  satt opp en scene i matsalen, der de som vil, kan gå sammen flere og bli et band eller opptre med en solo. Det blir en intimkonsert der de skjulte talentene kan vises fram. Det vil bli kiosk med salg av diverse snacks og i tillegg loddsalg til Tallinprosjektet.

Vi fikset et intervjue med blide festivalsjefen, Nina Xiao Li Thu.

-       Hvor lenge har dere jobbet med å få fram minifestivalen?
”Vi har jobbet siden september med dette prosjektet, men det var ikke før etter jul vi fikk praktisert prosjektet. Men det var mye forberedelse rundt det å skaffe sponsorer. ”
-       Hvordan har dere fått tak i artistene?
”Vi har en person på hvert felt, markedssjef, festivalsjef, økonomiansvarlig, som jobber hardt og intenst med å få skaffet midler til denne festivalen. Skjærgårds Live støtter oss med lokale artister Produksjonssjefen vår, Håvard, har vært på mange konserter i Arendal, der han har blitt kjent med flere artister. Eirik, vår markedssjef har vært i kontakt med NRK, Tvedestrandpost og Arendalstidene angående presseskriv og redaksjonell omtale. ”
-       Hvordan kom dere på ideen om en festival?
”Festival er en ny linje her på Risøy Folkehøyskole og det var vel egentlig bestemt at vi skulle lage en festival. Men Skjærgårds Live har hjulpet oss mye og lagt opp til at dette skal være en årlig tradisjon. Dette er en festival som skal bidra til et positivt ungdomsmiljø, at Festival-linjen skal få erfaringer ved å arrangere konserter. Det er også andre linjer på skolen, som er involverte i festivalen. Redning stiller opp som Security. ”
-       Hva var tanken bak intimscenen?
”Tanken bak intimscenen var at de som ville komme frem med sine talenter, har muligheten til det. Scenen er ikke stor, men det skal være sosialt, skape stemning og ha det hyggelig mens man tar seg noe å spise i matsalen, under pausen. Intimkonserten skal ikke være tvang, men seriøst, og man velger underholdningen selv. Beste innslaget skal få muligheten til å få opptre på hovedscenen neste år. ”
-       Hva går inntektene til?
”Først og fremst skal inntektene gå til å dekke utgiftene. Artistene, maten, det tekniske og utstyr. Det resterende og loddsalget går til Tallinprosjektet, som vi er stolte av å sponse. ”
-       Hvordan har dere skaffet budsjettet til festivalen?
”Julie, som er økonomiansvarlig har stått for det meste. Hun har fått em oversikt over hva alle feltene, som markedssjefen, produksjonssjefen må ha penger til, og laget et budsjett. Vi har også skaffet oss en del sponsorer, Skjærgårds Live, Sparebanken Sør, Gjeving Marina, Joker og Håvard har hatt kontakt med skolen om sponsing. ”
-       Bli det flere minifestivalen å se i fremtiden?
”Dette vil være en fast tradisjon på Risøy Folkehøyskole. Festival-linjen vil holde en minifestival hvert år. ”

Vi oppfordrer alle til å ta turen til Risøy Minifestival. Det vil bli en stemningsfull konsert med mange flotte artister og innslag. Inngangskostnad er 150 kr (kontanter), og husk å bidra til Tallinprosjektet.


Risøy - Posten presenterer.....

Da Facebook tok Norge med storm i 2007 hadde vi ikke den fjerneste anelse om hvordan det skulle brukes, eller hvordan vi skulle skille vårt privatliv med det sosiale. 2007 var vel året for mest seksuelle trakasseringer ettersom sjefen hadde "poket" den nye turnus assistenten etter julebordet. 



Vi har vært gjennom en epidemi av Farmville requests og venneforespørsler fra Mah Kin Lah fra India som er overbevist om at vi gikk på ungdomsskole sammen. Ettersom årene har gått har den yngre generasjonen gått seg lei, og lidd som følge av Facebook. Samtidig har gifte menn over 35 vintre gamle snytt seg og behandlet Facebook som den nye deilig.no.


Men så kom et nytt nettsamfunn. Et nettsamfunn som hadde lært av facebook sine feil og mangler. Ikke noe "Liek nd dis kittenZ will go2 kittezheaven". Ikke noe aksept for kollegaer som faceraper deg med "Har sprutdiare på Oslo Tingrett"
Vi snakker om Twitter selvfølgelig, motherfuckas.


Twitter er nettsiden for DEG som vil følge med på favoritt (twitter)kjendisene som katten til Kong Halvor, Helen Keller, og KongenDin.
I likhet med Twitter vil vi i Risøyposten også holde oss til 140 karakterer, men med litt omtanke tror vi ikke Henrik ville tillate det.
Twitter er nettsamfunnet hvor alt du trenger er en e-mail addresse og et passord med blanding av store og små bokstaver + en alternativ bokstav. Du har ingen "grupper" som du må melde deg inn i på Twitter. Du har heller ingen kleine tanter som kommenterer statusene dine. Kun medmennesker som følger profilen din, og Retweeter tweeten din (vis den var verdt det).
Fra nå av vil Risøyposten oppdatere deg om de mest latterligste tweets'a den siste uken, trends og selvfølgelig undersøker vi om våre kjære egne Risøyelever har et par profiler de vil holde unna Spotlightet.

Her er et par smakebiter:





@rockyoutohell





@EnLabrador






@KongenDin






















@Lulleri


Tweet Tweet da folkens!

Kaffens Oppstandelse



Kaffens oppstandelse


Veldig mange drikker kaffe hver dag. Ifølge Henrik Fjalsett, som har mastergrad i kaffe, forteller at 83% av menneskene i verden drikker kaffe daglig. Her er ikke fattige folk inkludert i regnestykket.
– Kaffe er livets vann, hvem kan leve uten? Spør Fjalsett.

Men hvor kom kaffen fra til å begynne med?  Her får du svaret.
Tilbake i 1781 var det krig i verden. Noe som deretter førte til fred, i store deler uten om Sverige, som aldri var med til å begynne med, fordi di er noen nøytrale kujoner som ikke klarer å velge side. Det var fattigdom i verden. Tross alt var ikke olje funnet. Så det var i Italia, hvor det ble borgerkrig at kaffen først ble observert. Noen historikere mener annerledes, forteller Fjalsett. I følge bibelen gjorde Jesus vann om til vin, men dette er feil fortsetter han. 

- Det som gjorde Jesus berømt, var at han lagde verdens første kaffemaskin. Han kokte kaffe og ga til folket. Oppstandelsen er bare tøv, det Jesus gjorde var at lagde seg en kopp kaffe inne i hulen hvor han liksom var død, men han var ikke død, bare veldig, veldig søvnig.
- Dessverre ble kaffemaskinen ødelagt rundt år 50 sukker Fjalsett.

I Italia i 1781 ble kaffen igjen oppfunnet på ny, av Nelson Mandela forteller Fjalsett. De Italienske offiserene trengte oppkvikkende drinker, sammen med adelsfolk og de kongelige. Den vanlige mann fikk igjen ikke smake kaffens vidunderlige smak og oppvekkende effekt. Fjalsett forteller at i flere tilfeller spekuleres det i at kaffen har blitt observert utallige ganger opp igjennom historien. Eksempel? Alle som har fått disse «åpenbaringene», er grunnet for mye kaffe på svært kort tid, sier Fjalsett.

Borgerkrigen i Italia varte i over 60 år, og resulterte til kaffe til folket. Etter dette kom det en ny religion annen hver dag, forteller Fjalsett. Ta Church Of The Flying Spagetti Monster som et eksempel, dette er den eneste religionen uten om Scientologi som faktisk hadde noen mening. Det folk ofte misforstår, er hva vi mener, forteller han. Jeg er kristen, fortsetter han. En litt annerledes Kristen, for jeg tror på kaffe. Jeg tror at Jesus var et geni, en gal fyr, men et geni som oppfant den første kaffemaskinen. Er det Guder, så er kaffe den gudommelige drikken.


 Henrik Fjalsett, professor i kaffe, med Mastergrad, oppnådd ved å drikke kaffe i 153 år.



Vi i Risøyposten tror med en gang på denne historien. Men vi må spørre, om dette er en «åpenbaring» vår kaffeekspert har fått, eller om dette er fakta.
Fjalsett ler idet han sier at han nett fikk det som en åpenbaring fra Gud. Der tidlig morgen, og vi spør Fjalsett hvor mye kaffe han har drukket i dag. 23 kopper.
Men nå er vi interessert her, vi må vite hvordan man får en mastergrad i Kaffe.
Fjalsett forteller at for det første må man drikke kaffe fast i 153 år, med minst fem kopper om dagen.
Etter dette burde man begynne å bli religiøs og få åpenbaringer avslutter han.




5 gode grunner til å drikke kaffe


-        Kaffe er godt (tilvenningssak)
-        Kaffe er oppkvikkende
-        Det finnes i alle mulige smaker og fasonger
-        Man får åpenbaringer
-        Man finner meningen med livet fortere. 

Chris Farestveit