torsdag 24. januar 2013

Appelsiner, smør og bringebærsaft



«Spis mye appelsiner! Med litt brødskive til!», «Dropp brødet, bli tynn på smør!».
I våre dager er det mye snakk om forskjellig dietter og hva man bør spise, og ikke spise. En dag står det på VG at gulrøtter er det beste du kan spise, neste dag står det at gulrøtter dreper deg. 

Men hva bør man egentlig spise? Lavkarbo med mye fett, eller kun salat å bli kaniner hele gjengen?
Hadde det ikke vært MYE enklere om forskerene bare kunne blitt enig, i att enten så var det ene eller det andre sunt? For per dags dato mener mange forskere att smør gjør deg tynn, mens andre mener det motsatte. Hvordan kan vi stole på noen når de går frem og tilbake på denne måten? Det er nærmest umulig i våre dager å velge rett eller å bestemme seg.

Greit nok, lavkarbo, smaker godt, men blir veldig ensidig i lengden. Men VG påstår at man kan få hjerteinfarkt av lavkarbo. Så hva skal man velge? Lavkarbo eller salat? Kun brødmat eller droppe brød? Det er vanskelig å velge, det vet vi alle.

Så hva skal man velge? Appelsiner med brød? Eller mye smør og ingen brød? Hva er beste veien til å gå ned i vekt?

Vi i Risøy Posten, har en konklusjon. Spis hva du vil, så lenge det smaker godt.


Chris Farestveit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar